Sluiten

Categories

Filters
  GamerCentral - Thursday 26 September 2021

  Welke mogelijkheden heb ik om mijn controller te pimpen?

  De controller is een belangrijk onderdeel voor iedere gamer. Vrijwel elke gamer heeft een bepaalde band opgebouwd met zijn of haar controller, en voor buitenstaanders klinkt dat misschien gek maar een controller betekent veel meer dan je misschien denkt. Een goede controller is dan ook onmisbaar in de wereld van het gamen, en gamers doen er alles aan om hun controller origineel te maken. Dit kan je doen door jouw controller te pimpen, maar hoe moet dat nou eigenlijk, en welke mogelijkheden zijn er om jouw controller te pimpen? In dit artikel kijken we naar het pimpen van jouw controller.

   

  Voordat we naar de verschillende mogelijkheden van controller pimpen kunnen gaan kijken nemen we eerst een stapje terug, want waarom zou je jouw controller willen pimpen?

  De voornaamste reden hiervoor is natuurlijk originaliteit, echte gamers willen niet de standaard controller die iedereen heeft hebben. Je wilt hem personaliseren en jouw controller moet een weerspiegeling zijn van jouw karakter, zonder originele controller ben je simpelweg één van velen.

  Een andere reden om je controller te willen pimpen kan te maken hebben met prestaties. Sommige modificaties aan jouw controller kunnen een echte invloed hebben op hoe jij gamet, en voor sommige gamers is dit alleen al genoeg reden om zijn of haar controller eens flink op te pimpen.

   

  Nu het duidelijk is waarom mensen hun controllers willen pimpen is het tijd om naar de mogelijkheden te kijken. Want wat kunnen we eigenlijk allemaal doen om onze controller uniek te maken?

  Het eerste wat natuurlijk meteen in je op komt als het over pimpen gaat is het kleurenschema van jouw controller. Vrijwel elke controller heeft dezelfde kleur, maar gekleurde controllers zien er meteen cooler uit. Er zijn veel mogelijkheden voor de kleur van jouw controller, en je kan hier dan ook jouw fantasie de vrije loop laten. Vaak is alleen een flinke kleurverandering al genoeg om jouw controller volledig te veranderen. Koop nu jouw skin!

  Verder is het mogelijk om de individuele knoppen van jouw controller te vervangen. Zo kan je ze bijvoorbeeld een ander uiterlijk, en in sommige gevallen zelfs een andere functie geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de thumbsticks of de triggers, deze kunnen veranderd worden qua lengte en weerstand, om zo de game ervaring volledig te transformeren. Maar ook de standaard knoppen kunnen vervangen worden met custom symbolen of andere toevoegingen.

  En tot slot kan je er zelfs nog voor kiezen om gehele nieuwe knoppen aan jouw controller toe te voegen. Vaak zitten deze knoppen aan de achterzijde, en vrijwel alle eSporters maken gebruik van dit soort knoppen om een extra voordeel te hebben tijdens het gamen. Koop een eSports controller

  Sony DualSense eSports Controller PS5 - Goud Chrome Custom

  Al met al zijn er dus meer dan genoeg mogelijkheden om jouw controller te pimpen op de manier waarop jij dat wilt. Vaak is alleen een kleurverandering al meer dan genoeg om jouw controller een eigen karakter te geven, maar je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Bedankt voor het lezen en heel veel succes met het pimpen van jouw controller.

  Recente artikelen

  Compare 0

  Add another product (max. 5)

  Start comparison

  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this messageMore on cookies »